5 Kereta Sewa di Bintulu Sarawak Best Cheap

Diposting pada

Mahu melancong ke bintulu? kereta sewa di Bintulu boleh memberikan fleksibilitas dan kemudahan semasa perjalanan anda. Carilah syarikat penyewaan kereta yang beroperasi di Bintulu, Malaysia. Anda boleh mencari secara dalam talian atau bertanya kepada rakan atau kenalan yang pernah menyewa kereta di kawasan tersebut untuk mendapatkan cadangan. Boleh percayakan kepada kami senarai syarikat penyewaan kereta di bintulu.

Bintulu ialah sebuah bandar yang terletak di negeri Sarawak, Malaysia. Ia terletak di pantai barat laut Borneo, pulau ketiga terbesar di dunia. Bintulu merupakan ibu negeri Daerah Bintulu dan merupakan salah satu pusat industri utama di Malaysia. Bintulu dikenali kerana peranannya yang penting dalam industri gas asli dan petroleum. Kawasan ini menjadi tuan rumah kepada fasiliti pengeluaran gas asli cecair (LNG) terbesar di Malaysia, yang dioperasikan oleh PETRONAS.

kereta sewa di bintulu

Walaupun Bintulu terutamanya merupakan bandar perindustrian, ia juga menawarkan beberapa tarikan untuk para pelawat. Pelawat boleh meneroka Taman Negara Similajau, yang terkenal dengan pantai-pantainya yang indah, hutan hujan yang rimbun, dan pelbagai hidupan liar. Kuil Tua Pek Kong juga merupakan salah satu mercu tanda popular di Bintulu.

Bintulu, seperti seluruh Sarawak, merupakan tempat tinggal kepada pelbagai kumpulan etnik termasuk Melayu, Cina, dan komuniti pribumi yang menyumbang kepada kekayaan budaya kawasan ini. Pelawat ke Bintulu boleh merasai pelbagai hidangan tempatan yang dipengaruhi oleh pelbagai budaya yang tinggal di kawasan ini. Anda boleh menikmati hidangan Malaysia, Cina, dan etnik pribumi, yang menawarkan pengalaman kuliner yang menyenangkan.

Senarai Kereta Sewa di Bintulu Sarawak

Untuk menperoleh kereta sewa di Bintulu, Malaysia, Pastikan anda memeriksa syarat-syarat seperti umur, persyaratan lesen memandu antarabangsa (jika anda bukan warganegara Malaysia), kad kredit, dan dokumen lain yang mungkin diperlukan. Setiap syarikat penyewaan kereta mempunyai syarat-syarat yang berbeza. Jika syarat syarat sudah ada, pilihlah syarekat kereta sewa di bintulu :

HAYYAT Rent MY Car Bintulu

Address: Block 31, 1st Floor, Lot 7668, 147 Jalan Tanjung Kidurong, Bintulu Sentral, 97000 Bintulu, Sarawak, Malaysia

Phone: +60 19-485 2049

Cahaya Nilam kereta sewa di bintulu

Address: Shoplot 8463, 1st Floor Town Square, Jalan Tun Ahmad Zaidi, 97000 Bintulu, Sarawak, Malaysia

Phone: +60 12-808 9577

Car & Motorbike Rental Bintulu

Address: No 69, Phase 6, Jalan Tun Hussein Onn, Taman Putrajaya, 97000 Bintulu, Sarawak, Malaysia

Phone: +60 12-829 0755

Car Rental Bintulu No 1 in Bintulu

Address: Apmm, Jpm, Sublot 1-5, Wisma Peng Seng, Jln Miri Bintulu, Bintulu, 97000 Bintulu, Sarawak, Malaysia

Phone: +60 11-3369 3489

Kereta Sewa Bintulu / Airport Car Rental

Address: 97000 Bintulu, Sarawak, Malaysia

Phone: +60 11-1124 4701

Bintulu Car Rental

Address: 97000 Bintulu, Sarawak, Malaysia

Phone: +60 16-578 6533

Daily Transport Car Rental

Address: No. 25, Taman Hilltop Villa, Jalan Sg Nyigu, Bintulu, 97000 Bintulu, Sarawak, Malaysia

Phone: +60 11-1052 9779

Casbumi kereta sewa di bintulu

Address: No.61, Lot 5258, BBC Light Industrial Estate,, Miles 5, Bintulu-Sibu Road, 97008 Bintulu, Sarawak, Malaysia

Phone: +60 86-330 799

Kereta Sewa Bintulu – ZARA Car Rental

Address: Airport bintulu, 97007 Bintulu, Sarawak, Malaysia

Phone: +60 17-558 3512

Armada Enterprise kereta sewa di bintulu

Address: 1st Floor, Lot 8641, Block 31, Kemena Land District Emart, 97000, Bintulu, Sarawak, Malaysia

Phone: +60 19-903 6059

Baaca juga : Bus pontianak khucing

Noted: Each driver must have a driving license valid Class D Malaysia. Drivers are prohibited from doing any activities in violation of the Criminal Law or the Government of Malaysia. Police report will be made if default. Tenants are not allowed to change or taking any auto parts rented. A police report will be made if default Any summon or compound from the authority is the responsibility of the driver during rental period. Companies not provide any rental by hour period. The minimum rental period is half day.

ika anda telah memilih syarikat penyewaan kereta dan kereta yang diingini, buat tempahan dengan memberikan maklumat yang diperlukan. Sesetengah syarikat menyediakan perkhidmatan tempahan dalam talian, manakala yang lain mungkin memerlukan panggilan telefon atau kunjungan terus.

Sebelum anda meninggalkan pejabat penyewaan, lakukan pemeriksaan bersama pegawai penyewaan untuk memeriksa keadaan kereta dan mencatatkan sebarang kerosakan atau calar yang sudah ada sebelum anda menggunakan kereta tersebut. Ini untuk mengelakkan sebarang masalah pada masa akan datang.

Pulangkan kereta tepat pada masanya: Pastikan anda mengembalikan kereta sewa di bintulu tepat pada masanya seperti yang dipersetujui. Periksa semula bahan api dan pastikan untuk mengembalikan kereta dalam keadaan yang sama seperti ketika anda mengambilnya.